Algemeen paginakop alcohol en ik

Ervaringsverhalen

Wil je weten hoe de training andere deelnemers geholpen heeft? Lees de ervaringen van enkele mensen die de training gevolgd hebben. De namen van de deelnemers in de ervaringsverhalen zijn nicknames.

Het dagboek hielp structuur te maken en het forum was (al deed ik niet mee en las slechts) op een paar zware momenten een reddingsboei.

Ik heb met die training mezelf geholpen om mijn drinkgedrag structureel te veranderen.

De gewoonte van dat wijntje bij het eten en vervolgens toch maar de hele fles samen opmaken ging me eigenlijk tegenstaan. Maar net als met het volgen van een dieet viel ik toch steeds weer terug in mijn oude gewoonten. De training gaf me inzicht in mijn gewoonten en valkuilen.

Ik heb me al zo vaak voorgenomen dat ik moest minderen met drinken, maar dat lukte niet echt. Om nou bij de verslavingszorg of het RIAGG aan te kloppen vond ik ook zo wat, zo groot was mijn probleem nou ook weer niet. De anonieme training was voor mij een uitkomst. Vanuit huis mijn drinken aanpassen werkte super.

Ik ben gestopt met drinken!

Ik heb meerdere pogingen gedaan om te minderen met drinken. Dan begon ik om doordeweeks geen biertje meer te drinken. Maar telkens ging ik langzaam steeds weer wat meer drinken. Het is voor mij te veel een gewoonte.

Ik ben een maandje geleden begonnen met de online training alcohol en ik. Tijdens de training heb ik besloten om een tijd te stoppen met alcohol.

Ik voel me nu veel beter doordat ik gestopt ben met drinken.