Algemeen paginakop alcohol en ik

Online training

Alcohol en ik (en ook Cannabis en ik) heeft veel mensen geholpen om controle te krijgen over hun gebruik. Toch stoppen we met deze training. We twijfelen er niet aan dat de online trainingen werken. Daar is ook wetenschappelijk bewijs voor. De reden dat we stoppen is omdat er in Nederland veel trainingen zijn die goed werken. We willen er aan meewerken om meer eenheid te krijgen in het aanbod. Daarom zal er op deze pagina binnenkort een training beschikbaar zijn die ook via andere websites aangeboden wordt.

Drink je wel eens alcohol? Sta je er niet altijd bij stil hoeveel je drinkt of in welke situaties? Wil je minderen of stoppen met drinken? De online training Alcohol en Ik kan je daarbij helpen.

Online training Alcohol en Ik

Deze online training Alcohol en Ik ondersteunt je bij het bewust worden en veranderen van je alcohol gebruik. De training is anoniem en gratis. Je volgt de training op het moment dat het jou uitkomt en in je eigen omgeving.

Alcohol en Ik is een anonieme online training voor volwassenen die meer inzicht willen krijgen in hun alcoholgebruik. De training is ook geschikt als je wilt minderen of stoppen met drinken.

Je kunt niet aan de e-training deelnemen als je ernstige (alcoholgerelateerde) lichamelijke en/of psychische klachten hebt. Wij raden je aan in dat geval contact op te nemen met jouw huisarts.

Je volgt de online training Alcohol en Ik zelfstandig. Je bepaalt zelf hoelang je er over doet. Er zijn 10 opdrachten. We raden je aan om er ongeveer 2 per week te doen. Reken erop dat je elke dag ongeveer 5 tot 15 minuten bezig bent met het maken van opdrachten en het bijhouden van je dagboek.

In het online dagboek registreer je op welke dagen en tijdstippen je hebt gedronken, wat en hoeveel je hebt gedronken, waar en met wie. Je doelen bepaal je zelf en schrijf je op.

De training helpt je om:

  • de balans op te maken

  • keuzes te maken

  • te bepalen wat je wilt bereiken

  • verandering aan te brengen in drinkgewoontes

  • om te gaan met 'uitglijders'

De online training Alcohol en Ik bestaat uit een online dagboek en een aantal opdrachten.

Dagboek

Tijdens de online training vul je een dagboek in. Je vult in of je alcohol hebt gedronken, de hoeveelheid en met wie je was. Verder schrijf je op wat je gevoelens en gedachten waren op die momenten. Door het dagboek krijg je inzicht in jouw drinkgedrag.

Opdrachten

Je leert wat de voor- en de nadelen zijn van je drinkgedrag. Je denkt na wat je wilt bereiken met de online training. Je komt er achter wat je wilt veranderen aan je drinkgewoontes. Je leert situaties herkennen die voor jou een risico zijn om te gaan drinken en daarmee om te gaan. Daarbij krijg je handvatten om na de e-training de veranderingen in je drinkgedrag vol te houden.

Zelftest

Wil je weten of deelname aan de e-training ook voor jou zinvol is? Doe dan de zelftest om een eerste indruk te krijgen van je drinkgewoontes.

Aanmelden

De online training Alcohol en Ik is anoniem en gratis. Meld je aan en start direct.

Over ons

Alcohol en Ik is een online training voor volwassenen die meer inzicht willen krijgen in hun alcoholgebruik. De training is gratis en anoniem.
De website Alcohol en Ik en de online training zijn van Antes. De training is ontwikkeld door psychologen.
Antes geeft de training Alcohol en Ik om mensen die daar behoefte aan hebben meer inzicht te geven in hun alcoholgebruik en om ze te ondersteunen als ze willen minderen of stoppen met drinken.